Man väljer storlek efter vad man ska förpacka, 200 x 300 mm är lämplig för 0,5 kg färs. Vill man förpacka ca 1 kg färs rekommenderar vi storlek 250 x 350 mm. Påsarna går utmärkt att kapa/dela för att de ska passa ändamålet, men om man vill ha den största flexibilitet så rekommenderar vi att man köper rullarna. Dessa går att klippa efter den storlek/längd man behöver. Det går utmärkt att använda påsarna & rullarna till Sous Vide. Sous vide innebär att man tillagar maten i en vakuumförpackning i form av en lufttät plastpåse för att bevara råvarornas naturliga arom, saftighet och vikt. Oftast tillagas förpackningen med maten i varmt vatten, runt 60 °C. Om man ska förpacka rådjurssadel eller andra matvaror där det finns ”vassa kanter” rekommenderar vi att man väljer en kraftigare påse alt. att man kompletterar med laxbrädan för att minimera risken att påsen brister. OBS! Påsen har en slät och en mönstrad sida. Den släta sidan skall vara uppåt när man packar, detta för att underlätta för maskinen att pumpa ur luften. Tjocklek 140 my. Om man ska förpacka livsmedel med mera vätska så bör man komplettera maskinen med en tryckregulator. Det man behöver göra då under själva processen är att hålla koll på vätskan i påsen/rullen. Man får då svetsa manuellt för att vätskan inte ska nå den tänka förseglingen. Vacuumpåsar * 50st påsar / Förpackning * Bredd: 15, 20, 25 eller 30cm bredd * Präglade luftkanaler * Kraftig plast 140 my
Läs mer om Vacuum påse räfflad 50st/ förpackning
Hitta Kötthantering även hos: