Ett smörgåsjärn med som ger trycket av en björntass på mackan. Vårda mackjärnet rätt och det håller hela livet. Macka gjord över öppen eld smakar ljuvligt. Pumori smörgåsjärnet är tillverkat i kraftigt gjutjärn.
Ett smörgåsjärn i gjutjärn kommer hålla livet ut om du hanterar det korrekt.
Testa att lägga i ädelost, päron och lite valnötter, ringla lite honung på efteråt – det slår allt!
Vill du göra det enkelt så förbereder du mackorna hemma och slipper kladda på plats.
Tänk på att järnet blir sotigt av elden så använd skyddspåsen i juteväv som ingår.
Gör så här:
Värm först upp smörgåsjärnet så det är varmt innan du grillar första mackan. Ta sedan bort järnet och lägg i mackan och stäng ihop försiktigt. Lägg järnet i elden/glöden och kolla till mellan varven så det inte bränner. När mackan fått fin färg och släpper från järnet så är det dags. Njut mackorna med en kopp kaffe eller något annat gott.Använd alltid smör på båda sidor om järnet innan du lägger i en macka första gången.
Innan första användning ska du först diska ur järnet med hett vatten, aldrig diskmedel!
Och den första mackan du gräddar slänger du, då har den bränt bort det sista smutsen från fabriken.
Efter varje gång du använt järnet så rengör du direkt när det är varmt så går det mycket enklare.
Skrubba ur det med lite vatten och en diskborste, aldrig diskmedel!
Detaljer:
Mått: Total längd 55 cm.
Grillyta: ca 11×11 cm.
Vikt: ca 1,5 kg.
Förvaringspåse i juteväv ingår.
Läs mer om Pumori Smörgåsjärn i gjutjärn Björntass