Hällmark smörgåsjärn i gjutjärn med plats för riktigt stora mackor eller flera korvar. Varma mackor är makalöst gott, och har du dessutom grillat dem över öppen eld så smakar det himmelskt gott. Ett smörgåsjärn i gjutjärn kommer hålla livet ut om du hanterar det korrekt. Varför inte testa ett nytt recept med lite mer matigt pålägg som t.ex. en god röra med kycklingcurry. Men du kan självklart även göra en ”croc monsieur” för att lyxa till det rejält. Vill du göra det enkelt så förbereder du mackorna hemma och slipper kladda på plats. Detta järnet rymmer så mycket mer än bara en macka, testa att grilla korv eller en köttbit. Tänk på att järnet blir sotigt av elden så en skyddspåse är att rekommendera, finns som tillbehör. Gör så här: Värm först upp smörgåsjärnet över elden så det är varmt innan du grillar första mackan. Ta sedan bort järnet och lägg i mackan och stäng ihop försiktigt. Lägg järnet i elden/glöden och kolla till mellan varven så det inte bränner. När mackan fått fin färg och släpper från järnet så är det dags, bränn dig inte. Njut mackorna med en kopp kaffe eller något annat gott. Använd alltid smör på båda sidor om järnet innan du lägger i en macka första gången. Innan första användning ska du först diska ur järnet med hett vatten, aldrig diskmedel! Och den första mackan du gräddar slänger du, då har den bränt bort det sista smutsen från fabriken. Efter varje gång du använt järnet så rengör du direkt när det är varmt så går det mycket enklare. Skrubba ur det med lite vatten och en diskborste, aldrig diskmedel! Detaljer: Mått: Total längd ca 75 cm. Grillyta: ca 20×10 cm. Vikt: ca 3kg.
Läs mer om Hällmark Smörgåsjärn För Två Mackor
Hitta Outdoor även hos: